Защо се разпада брака ви? - 29 Февруари 2012 - Novsvqt.bg
Събота, 22.07.2017, 17:43
Добре дошли Гост | RSS

Nov Svqt

Главна » 2012 » Февруари » 29 » Защо се разпада брака ви?
11:29
Защо се разпада брака ви?
alt
Учени са установи, чрез изследване след колко време се разпадат  половината от браковете. Представители на центъра по социална справедливост и Бристолското общество на семейството и доверието установиха, че в наши дни голяма част от семейните двойки се разделят, когато децата им навършат 16 години.

Те са забелязали също така, че през последните 10 години количеството на разводите се е увеличило с 49 %. С други думи - половината от браковете се разпадат в продължение на 15 години, пише The Telegraph.

През първите 5 години съвместен живот количеството на разводите съставлява 15 ". Особено често съпрузите с граждански брак се разделят фактически, но не и формално - т.е. живеят напълно разделени, но без да го заявят пред съда.

Четири сигнала предупреждават, че сериозната връзка приближава към своя край. Обикновено те се появяват последователно - първият сигнал води към втория и т.н.

Ева Лонгория се раздели със съпруга си Тони Паркър. В подадената молба за развод пише 35-годишната актриса е посочила като причина за развода "непреодолими различия". Истината е, че той й е изневерил неколкократно Ева Лонгория се раздели със съпруга си Тони Паркър. В подадената молба за развод пише 35-годишната актриса е посочила като причина за развода "непреодолими различия". Истината е, че той й е изневерил неколкократно

Психологът Джон Готман е посветил 20 г. за изследване на романтичната връзка и брака.

В книгата си "Защо браковете успяват или се разпадат" той изтъква четири сигнала, които предупреждават, че сериозната връзка наближава към своя край.

Обикновено се появяват в следната последователност и един сигнал води към втори, пише Трейси Кокс в "Горещи връзки".

Критика
Всички двойки се карат и оплакванията от поведението на партньора са все по-чести и неизбежни. И когато обвинението "харчиш прекалено много пари" премине към "голям егоист си", вече става проблем. Нападението на поведение на някого не е същото като нападение на личността и характера му.

Презрение
Готман твърди, че след критикуването на характера на партньора, умишленото обиждане и вербалното измъчване е следващата крачка. Не е хубаво да обвиниш партньора, че е егоист, но още по-лошо е да го наречеш глупак или безотговорна свиня.

Ако един от вас започне да "хвърля" обиди, другият ще отвърне ако не с думи, то с говора на тялото. Всички сме присъствали на вечери, когато единия от партньорите разказва за успехите си, а другият обръща очи и демонстрира досада.

Отбранителна позиция
И двамата сте заели отбранителна позиция и то е разумно. Чувствате се като жертва и определено се безпокоите за това. Ако се чувствате застрашени, естествената реакция е да се запитате защо партньорът ви се излива върху вас, след като не сте виновни.

Така се стига до фразата "да, но ако". Той казва, че никога не каните неговите приятели на вечеря. Вие отговаряте "да ще го направя, но ако ти ми помогнеш после да отсервирам". Не чувате един друг какво говори и никой не е доволен.

Издигане на каменна стена
Уморени от непрекъснати караници, спирате със споровете и напълно се отказвате от това. Ако партньорът ви крещи, вие отговаряте "да, както винаги прав си" и си вземате книга. Вие започвате караницата, той ви отговаря нещо подобно и излиза.

Всичките четири сигнала създават отрицателен кръг твърди Готман.

Все още има надежда, въпреки че връзката ви е стигнала до четвъртия сигнал, но само ако и двамата имате желание да направите нещо.

Ако един от партньорите няма готовност за това и не прави нищо, за да се запази връзката, раздялата е неизбежна твърди психологът.

Разбраха кога се разпадат 50 % от браковете

Разбраха кога се разпадат 50 % от браковете

Социологическо изследване помогна на учените да определят срока, след който се разпадат половината от браковете.

Представители на центъра по социална справедливост и Бристолското общество на семейството и доверието установиха, че в наши дни голяма част от семейните двойки се разделят, когато децата им навършат 16 години.

Те са забелязали също така, че през последните 10 години количеството на разводите се е увеличило с 49 %. С други думи - половината от браковете се разпадат в продължение на 15 години, пише The Telegraph.

През първите 5 години съвместен живот количеството на разводите съставлява 15 ". Особено често съпрузите с граждански брак се разделят фактически, но не и формално - т.е. живеят напълно разделени, но без да го заявят пред съда.


Категория: Взаимоотношения | Преглеждания: 711 | Добавено от: Max8 | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 1
1  
This is a neat smaurmy. Thanks for sharing!

Име *:
Email *:
Код *:
Търси
Календар
«  Февруари 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829