Как жените правят бизнес? - 5 Април 2012 - Novsvqt.bg
Събота, 22.07.2017, 17:44
Добре дошли Гост | RSS

Nov Svqt

Главна » 2012 » Април » 5 » Как жените правят бизнес?
10:36
Как жените правят бизнес?

Жените правят бизнес с външността си, а мъжете – с умствения си потенциал. Така казват мъжете. А ние, жените, казваме, че правим бизнес с чувство, мисъл и хитрост, докато мъжете решават, че всичко се случва с много мускули в бизнеса.

Как жените правят бизнес?
Наистина има съществена разлика между това как мъжете се издигат в йерархията и как жените градят кариера. Но това не е повод за дискриминация и спор между двата пола.

Да започнем първо от факта, че има абсолютно неприсъщи, а в някои случаи и  непосилни, за жените професии и такива, които са типично женски и несвойствени за мъжете. Освен това:
  • Жените поставят бизнес и семейство на едно ниво, а често везните клонят към семейство. И на практика хармонията между кариера и деца е трудоемка задача, която понякога отказва жените да гонят висините в бизнес сферата. Други пък успешно жонглират и с двете, водейки децата си на работа , тръгвайки си по-рано да ги вземат, викайки на помощ роднини, приятели и детегледачки. На кратко, жените не се впускат да гонят успеха току така – обмислят ползите и негативите, вземат под внимание рисковете, преценяват как кариерата ще се отрази на личния им живот и въобще заслужава ли си и мъжът, и жената в семейството да просперират в кариерата. А и на бременна колежка или такава с деца, незнайно защо не се гледа много сериозно (предимно става въпрос за български работодатели), което отново изправя жените пред избора кариера или семейство.
  • Когато женКак жените правят бизнес?а реши да основе своя фирма и да започне собствен бизнес, тя не се впуска с главата напред в бездната, а е по-предпазлива от мъжете, премисля риска от неуспеха, има дълъг пробен период, оставя си отворени вратички за спешна евакуация (занимава се с freelance Отделно от новия си бизнес или пък има уговорка да се върне на предишната си работа след няколко месеца).  
  • В сравнение с мъжете, жените по-бавно се издигат, тъй като поемат по-малко рискове, но за сметка на това се сдобиват със стабилен бизнес.
  • Жените често повишават тон сред колегите си, за разлика от мъжете, които сдържат негативните си емоции. Крясъците обаче не водят до печелене на нечие одобрение, а напротив.
  • Що се отнася до шефа, мъжете излагат доводите си ясно и конкретно, изразяват собственото си мнение и отстояват позицията си, докато жените са склонни да увъртат, да имат няколко мнения, в зависимост от това кое е угодно на шефа, и всячески се опитват да се харесат на шефа и се стараят той да им угоди, използвайки женски хитрини.
Преглеждания: 186 | Добавено от: Max8 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Търси
Календар
«  Април 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30